Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013







Ο κίνδυνος από την εκδήλωση φυσικών καταστροφών αποτελεί ένα ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της ζωής πολλών ανθρώπων. Εάν οι πολίτες  γνωρίζουν πώς να προστατευθούν, το μέγεθος της καταστροφής θα είναι μικρότερο. 
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημασία της εκπαίδευσης στο παραπάνω ζήτημα, που σκοπός της είναι να διαμορφώσει ή να αλλάξει την άποψη των παιδιών για τις φυσικές καταστροφές αφού για τη μείωση των συνεπειών από τις καταστροφές είναι απαραίτητη η απόκτηση γνώσης και ετοιμότητας.
«Ο Ηρακλής στη Μυρμηγκούπολη» είναι ένα παιχνίδι μέσω του οποίου οι μαθητές προσπαθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα με σαφήνεια και χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους. Τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένες πληροφορίες και από την άλλη αναλαμβάνουν δράση.
Ο Ηρακλής λοιπόν μας  προσκαλεί στη Μυρμηγκούπολη, το χωριό του, όπου όλοι οι κάτοικοι νιώθουν  ασφαλείς από μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή. Κι αυτό, επειδή γνωρίζουν τους κινδύνους και προετοιμάζονται σωστά και υπεύθυνα. Μαθαίνουν στα παιδιά τους τις αιτίες που προκαλούν τις καταστροφές και πώς μπορούν να τις περιορίσουν ή να τις αντιμετωπίσουν. Ο Ηρακλής θα τους μάθει όσα πρέπει να γνωρίζουν. Για να μπείτε στη σελίδα και να γνωρίσετε το χωριό του Ηρακλή, πατήστε:




και θα γνωρίσετε από τι κινδυνεύει ένα δάσος 

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες, να ακούσουν σχετικούς ήχους και να μάθουν παίζοντας εύκολα και διασκεδαστικά τις αιτίες για τις οποίες ένα δάσος κινδυνεύει:


ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

 
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
  
 
ΚΑΥΣΩΝΑΣ
   
ΠΛΗΜΜΥΡΑ


  
  ΧΙΟΝΙ  


ΣΕΙΣΜΟΣ




Η  
τη  επόμενη φορά
με περισσότερη δράση για το δάσος





1 σχόλιο:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.