Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Επάγγελμα:

Εκπαιδευτής Οδηγών

Στο νηπιαγωγείο μας σήμερα μας επισκέφτηκε ένας εκπαιδευτής οδηγών μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακή Αγωγή που δουλεύουμε αυτή την περίοδο. Σκοπός ήταν αφενός να μας ενημερώσει για την Κυκλοφοριακή Αγωγή στο δρόμο και για τον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφετέρου να γνωρίσουν τα νήπια ένα από τα επαγγέλματα που υπάρχουν.
Για το σκοπό αυτό και επειδή τα παιδιά δεν είχαν ακούσει ότι υπήρχε ένα τέτοιο επάγγελμα, αποφασίστηκε να παίξουμε τους δημοσιογράφους και να συλλέξουμε πληροφορίες από τον κύριο που θα ερχόταν στο νηπιαγωγείο.
Μάλιστα μερικά παιδιά επειδή δεν ήταν εξοικειωμένα με τη διατύπωση ερωτήσεων, το πρωί ερχόμενα στο νηπιαγωγείο έφεραν μαζί τους και μία ερώτηση. Στήσαμε τα καρεκλάκια και κάναμε πρόβα πώς θα απευθύναμε την ερώτησή μας σε έναν ενήλικα. Συμφωνήσαμε το κάθε παιδί που θα έκανε την ερώτησή του θα σηκωνόταν όρθιο, θα έλεγε το όνομά του και μετά με το μικρόφωνο θα έκανε την ερώτησή του προς τον κύριο εκπαιδευτή.
Οι ερωτήσεις των μικρών δημοσιογράφων, όπως διατυπώθηκαν την προηγούμενη ημέρα, όταν τους ανήγγειλα την επίσκεψη του εκπαιδευτή.  

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του υλικού που είχε ετοιμάσει ο εκπαιδευτής για το νηπιαγωγείο μας και μας έμαθε τα σήματα και πώς να τα ξεχωρίζουμε θέτοντας τρία κριτήρια:
ως προς το χρώμα, την εικόνα και το σχήμα.
Μας έδειξε εικόνες, όπου έπρεπε να βρούμε το σωστό και το λάθος που κάνουν συχνά όσοι κινούνται στο δρόμο. 


 Εικόνα 1η

 Εικόνα 2η


Εικόνα 3η
                        

 Εικόνα 4η

Μας είπε πέντε βασικούς κανόνες μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού για το πώς κυκλοφορούμε ως πεζοί στο δρόμο.Στο τέλος φτιάξαμε μία αφίσα με τίτλο

Για να μην κινδυνεύουμε, πρέπει:
Στιγμιότυπα 
από την επίσκεψη του κυρίου Αλέξογλου Σταύρου, εκπαιδευτή οδηγών. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.