Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Για ένα Κοινωνικό Σχολείο

που ενδιαφέρεται για την υγεία των μαθητών του στο Πρότυπο Πειραματικό Ολοήμερο Νηπιαγωγείο μας αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση γύρω από τη διατροφή των μαθητών μας. 'Ετσι την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής, τα νήπια του Πρότυπου Πειραματικού Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν στο Ολυμπιακό Μουσείο παρακολουθώντας το μουσειοπαιδαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο τροχός της Διατροφής" μαθαίνοντας τις κατηγορίες τροφίμων, φτιάχνοντας την πυραμίδα της διατροφής και μαγειρεύοντας νόστιμα κριτσίνια στην κουζίνα του Ολυμπιακού Μουσείου.










Μαθαίνοντας τα μυστικά της υγιεινής διατροφής γίναμε λίγο μικροί πρωταθλητές.


Το πρόγραμμα μας όμως δε σταμάτησε εδώ. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου) αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα μυστικά της κυρίας Διατροφής. Αξιοποιήσαμε για το σκοπό αυτό το διαδραστικό παιχνίδι του ΕΥΖΗΝ " Τα μυστικά της υγείας".




Καθώς το επεξεργαζόμασταν μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε το πιάτο της υγιεινής διατροφής και να διακοσμήσουμε με αυτά την τραπεζαρία μας, ώστε να θυμόμαστε τους κανόνες που θα μας εξασφαλίσουν να είμαστε υγιείς.


και υπάρχει και συνέχεια...








2 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.