Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις αλληλεγγύης για τα Παιδικά χωριά SOS

Το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει τρόφιμα για τα παιδιά των Παιδικών χωριών SOS.

Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματοςΠ.ροσφέρωΠ.αρέχωΣ.υμβάλλω, διοργανώνει εθελοντική  προσφορά  στήριξης στα Παιδικά  Xωριά SOSμε στόχο την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αξίας του εθελοντισμού μέσα στη σχολική κοινότητα.
Σας καλεί όλους/όλες να συμβάλλετε με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα, οι ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOSείναι στα παρακάτω είδη:
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Όσπρια
Σκόνη πλυντηρίου ρούχων
Δημητριακά
Μαλακτικό
Λάδι
Υγρό σαπούνι πιάτων
Μέλι
Υγρά καθαριότητας
Κακάο
Χαρτί κουζίνας
Αλάτι
Χαρτί υγείας
Κονσέρβες τόνου
Τοματάκια (σάλτσες, πελτέ)
Γάλα εβαπορέ
Πουρές (σκόνη)
Κονσέρβες Luncheon meat
Χυμοί
Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε κάθε τάξη, θα ομαδοποιηθούν από τα παιδιά, θα συσκευαστούν από τα παιδιά τα οποία και θα τα παραδώσουν στους αρμόδιους των Παιδικών Χωριών SOS.
Είμαστε σίγουροι ότι με την Π.ροσφορά σας, την Π.αροχή σας και τη Σ.υμβολή σας θα κατορθώσουμε να γίνουμε «Πρότυπο» κοινωνικής αλληλεγγύης!
Επίσης μια πολύ καλή ιδέα από τη συνάδερφο Κατερίνα Παπαευθυμίου (http://paixnidokamomataa.blogspot.gr/2014/11/sos.html) είναι και η δράση "Ώρα για Παιχνίδι" από το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων.


Ποιοι είμαστε;
Το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, αν και δεν ξεπερνά τον έναν χρόνο λειτουργίας, παρόλα αυτά αριθμεί εκατό περίπου ιστολόγια νηπιαγωγών και δασκάλων που βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους.
Ποιος είναι ο σκοπός μας;
Η εθελοντική μας δράση έχει ως σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και τη μετέπειτα αποστολή του σε νοσοκομεία και ιδρύματα για παιδιά. Κάθε φορά θα επιλέγεται ένας διαφορετικός οργανισμός που θα γίνεται αποδέκτης της εν λόγω δράσης.
Ποιο θα είναι το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων;
Οι δραστηριότητες θα έχουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο αλλά ταυτόχρονα παιγνιώδη μορφή και θα αφορούν τη γλώσσα, τα μαθηματικά, τη λεπτή κινητικότητα και διάφορους άλλους τομείς. Όμως η επιμέρους φύση των δραστηριοτήτων θα επιλεχθεί από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Σε ποιες ηλικίες θα απευθύνονται οι δραστηριότητες;
Οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού σχολείου.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, καλούνται να δημιουργήσουν 1-2 δραστηριότητες, οι οποίες θα δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά και ευχάριστα.
Πώς δηλώνετε συμμετοχή;
Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail diktioekpedeftikon@gmail.com
Τι ακολουθεί μετά τη δημιουργία του υλικού;
Η κάθε δραστηριότητα θα τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικό φάκελο με κουμπί (μεγέθους Α5 ή Α4) και θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες οδηγίες. Ο κάθε φάκελος θα φέρει το λογότυπο του Δικτύου Εκπαιδευτικών Ιστολογίων, το οποίο μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε από εδώ. Στο πεδίο “Αποστολέας” θα αναγράφει “Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων” και δε θα εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια, ο κάθε εκπαιδευτικός θα στείλει το υλικό που δημιούργησε στον οργανισμό που έχει στόχο την προστασία ή την περίθαλψη παιδιών.
Από ποιον θα γίνει η αποστολή του υλικού και πότε;
Η αποστολή των φακέλων με δραστηριότητες θα γίνει από τον κάθε εκπαιδευτικό που θα συμμετέχει στη δράση και θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2014.
Σε ποιον οργανισμό θα σταλθεί το υλικό;
Ο οργανισμός που θα γίνει αποδέκτης της δράσης μας αυτή τη φορά θα είναι τα Παιδικά Χωριά SOS (Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.