Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Παίζουμε μαζί: Δύο υπέροχα νηπιαγωγεία στο Τρόμσο της Νορβηγίας!

από http://paizoumemazi.blogspot.gr/

Η αισθητική των εσωτερικών χώρων που ζούμε μας επηρρεάζει πολύ. Ένας χώρος με υψηλή αισθητική αξία μας γεμίζει χαρά και ευεξία. Ζητούμενο στους χώρους που τα παιδιά περνούν την μισή μέρα τους είναι η αισθητική, η φαντασία, το όνειρο...Αυτά τα νηπιαγωγεία χτίστηκαν στο Τρόμσο της Νορβηγίας.


Το καταπράσινο Τρόμσο (Tromsø) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Αρκτική και έχει μια μοναδική ιστορία που περιλαμβάνει κυνήγι για θαλάσσιους ίππους και πολικές αρκούδες, μεταφορά ξυλείας από τα Ρωσικά ποτάμια, εμπόριο και ορυχεία άνθρακα. Στο Τρόμσο της Νορβηγίας μπορεί κάποιος να απολαύσει την εμπειρία του ήλιου του Μεσονυχτίου: ο ήλιος του Μεσονυχτίου είναι το φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος στην διάρκεια του καλοκαιριού δεν δύει και μπορεί  κάποιος να βλέπει τον ήλιο σχεδόν για όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες!


Σε αυτήν την πανέμορφη πόλη υπάρχουν δύο νηπιαγωγεία που ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική τους. Κάθε δωμάτιο σε αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νηπιαγωγούς και μαθητές  για ένα σωρό χρήσεις..


Η εξαιρετική αρχιτεκτονική των εσωτερικών τους χώρων, τα καθιστά πρότυπα αισθητικής και ευελιξίας.


Με πολύ απλές κινήσεις κάποιος,  μπορεί να αλλάξει το μέγεθος και τις λειτουργίες των χώρων ώστε αυτοί να εξυπηρετούν διαφορετικές κάθε φορά ανάγκες των μαθητών...Κάθε τοίχος έχει μία πλευρά σταθερή και από κάτω από αυτόν υπάρχουν ροδάκια, για να μετακινείται...Έτσι τα δωμάτια γίνονται πότε μεγάλα και πότε μικρά...Οι τοίχοι είναι γεμάτοι ράφια, πίνακες για να μπορούν να ζωγραφίζουν και να γράφουν πάνω τους τα παιδιά. Οι τοίχοι έχουν, ακόμα, έτσι, φτιαχτεί, ώστε τα παιδιά να μπορούν να σκαρφαλώνουν πάνω τους, να παίζουν κουκλοθέατρο, να κρύβονται για να διαβάσουν βιβλία και ένα σωρό άλλα...


 Δύο ανοιχτά νηπιαγωγεία στις μαμάδες, τις δασκάλες και τα παιδιά, στο Τρόμσο της Νορβηγίας...στην πόλη που δεν δύει ποτέ ο ήλιος...
Αν βάζαμε, την ευελιξία στους χώρους μας, στις πρακτικές μας, στο σχολείο, η ζωή μας θα ήταν καλύτερη. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.