Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Πρωτομαγιά

 Η Πρωτομαγιά πλησιάζει. Ας την γνωρίσουμε μέσα από τη διαδραστική παρουσίαση με nearpod που ετοίμασα για εσάς. Πατήστε στον σύνδεσμο και μάθετε τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς, απαντήστε σε ερωτήσεις, ακούστε τραγούδια και ζωγραφίστε τον Μάη πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο:

Ας μάθουμε τα ήθη και έθιμα της Πρωτομαγιάς, να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε πατώντας πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο. Για το συγκεκριμένο σύνδεσμο δεν απαιτείται κωδικός. Πατάτε πάνω στα βελάκια και μεταφέρεστε στην επόμενη σελίδα.

  • Στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται ένα έργο Τέχνης και πατώντας στο βελάκι κάτω από αυτό προσπαθείστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις.
  • Στην επόμενη σελίδα υπάρχουν πληροφορίες για την Πρωτομαγιά και τα ήθη και έθιμα.
  • Ακολουθούν 3 ερωτήσεις εμπέδωσης αυτού που διαβάσατε.
  • Ακούτε το τραγούδι της Πρωτομαγιάς από την χορωδία του Σπύρου Λάμπρου πατώντας πάνω στο μπλε μήνυμα που βγαίνει στην οθόνη σας.
  • Διαβάστε αν θέλετε και το ποίημα από τον Ιω. Συκώκη, Ανθολόγιο 1978 και μπορείτε αξιοποιώντας τα μολύβια που βρίσκονται στο κάτω μέρος της λευκής σελίδας να ζωγραφίσετε τον Μάη, όπως εσείς τον φαντάζεστε. Μπορείτε ακόμη να γράψετε και τη λέξη ΜΑΗΣ ή Μάϊος, όπως μπορείτε. Ζητήστε τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς να φωτογραφίσει τη δημιουργία σας και να τη στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου μας  γράφοντας το όνομά σας και τη λέξη Ολοήμερο. Μπορείτε βέβαια να ζωγραφίσετε τον Μάη και σε ένα απλό χαρτί και φυσικά να τη στείλετε.
  • Ας παίξουμε και λίγο και ας ταιριάξουμε τις εικόνες προσπαθώντας να ανακαλύψουμε από ποιο υλικό είναι φτιαγμένο το κάθε στεφάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.