Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

International DOT day


Η 15η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα της τελείας και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Είναι η ημέρα που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να ενθαρρύνεται ένα παιδί σε κάθε προσπάθεια που κάνει και πώς από κάτι ασήμαντο μπορούν να αναπτυχθούν δεξιότητες που αρχικά θα ήταν αδύνατο.


 Αφορμή η ιστορία του Peter H. Reynolds' The Dot που αφηγήθηκα στα παιδιά.

Σύμφωνα με την ιστορία η Vashti, είναι ένα κορίτσι που δε μπορεί να ζωγραφίσει, αλλά μπορεί τουλάχιστον να δημιουργήσει μια ΤΕΛΕΙΑ (dot). Η δασκάλα της την ενθαρρύνει να υπογράψει τη ζωγραφιά της. Την επόμενη ημέρα πηγαίνοντας στο σχολείο βλέπει κορνιζαρισμένη πάνω από το γραφείο της δασκάλας της τη ζωγραφιά της.  Η  Vashti αποφασίζει ότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερες τελείες.Από εκέινη την ημέρα άρχισε να ζωγραφίζει μεγαλύτερες τελείες, μικρότερες, κόκκινες, κίτρινες...μέχρι που έφτιαξε τόσες πολλές ώστε να φτιάξει μία έκθεση. Ο κόσμος θαύμαζε τη δουλειά της και μια μέρα την πλησίασε ένα αγόρι. Ήταν η σειρά της Vashti να το ενθαρρύνει, όπως είχε γίνει στην αρχή της χρονιάς και με την ίδια.
Την ιστορία μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω βίντεο:


89 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην εκδήλωση που η Danuta Bartkoviak - Siekanska από την Πολωνία οργάνωσε για τον εορτασμό αυτής της ημέρας μέσω της πλατφόρμας του eTwinning  και ανήρτησαν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://padlet.com/dbs1/pkabyngfqetg 

Οι Δράσεις μας:
Δημιουργήσαμε ένα ομαδικό έργο βάζοντας στο κάδρο τη δική μας τελεία. Στη συνέχεια σε χαρτί του μέτρου δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά με αφετηρία μια τελεία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα Τέχνης, ανακατεύοντας χρώματα τέμπερες και παρατηρώντας τις αλλαγές. Τέλος δημιούργησαν και το δικό τους ατομικό έργο Τέχνης χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους, κηρομπογιές και ξυλομπογιές δημιουργώντας την πρώτη τους έκθεση ζωγραφικής.

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε http://www.thedotclub.org/dotday/ , https://gr.pinterest.com/explore/the-dot/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.