Μου άρεσε που ανακάλυψα.....

Μου άρεσε που ανακάλυψα.....
Μην σταματάς την εξερεύνηση. Όλο και κάτι άλλο μπορεί να σου αρέσει!!!

Εξερευνήστε:

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Ένα γράμμα από το Πάντα με το Ταχυδρομείο

  για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων και την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων....

Γεια σας φίλοι μου!!!
Είμαι ένα Πάντα και χαίρομαι που σας γνωρίζω. Σίγουρα θα νομίζετε πως είμαι μια αρκούδα. Ναι, βέβαια, δε λέω, μοιάζω με την αρκούδα αλλά είμαι ένα μικρό και χαριτωμένο Πάντα. Για θυμηθείτε λόγο... Όλο και κάπου θα με έχετε συναντήσει σε κάποιο βιβλίο, γιατί στην πραγματικότητα είναι λίγο... δύσκολο. 
Σας στέλνω αυτό το
περίεργο γράμμα γεμάτο κομμένες εικόνες, τις οποίες θα πρέπει να ταιριάξετε τα κομμάτια τους, να ανακαλύψετε την ιστορία μου και να μάθετε για την περιπέτεια της ζωής μου.
Τα νήπια παίρνουν τις εικόνες του Πάντα, τις οποίες είχα κομμένες στα δύο με διάφορους τρόπους σαν ένα παζλ και προσπαθούσαν να βρουν το άλλο μισό της εικόνας. Στη συνέχεια έβαλαν τις εικόνες στη σειρά (όπως ήθελαν αυτά) φτιάχνοντας τη συνέχεια του γράμματος που τους έστειλε το Πάντα.

Η ιστορία που προέκυψε από τα παιδιά ήταν η εξής:
Ζω στο ζωολογικό κήπο, αλλά δεν είναι αυτό το σπίτι μου. Κάποτε ζούσα με τους φίλους μου στο δάσος. Μου άρεσα πολύ εκεί, γιατί σκαρφάλωνα στα δέντρα, έτρωγα καλάμια και φρέσκα φύλλα. Κάποια μέρα όμως απομακρύνθηκα στο δάσος και πιάστηκα σε μια παγίδα. Το πόδι μου πονούσε πολύ. Ευτωχώς περνούσε από εκεί κάποιοι καλοί άνθρωποι και με πήγαν στο ιατρείο. Μου έδεσαν το πόδι και μετά με μετέφεραν στο ζωολογικό κήπο. Εκεί όμως ήμουν πολύ λυπημένος και δεν ήθελα να με βλέπουν οι άνθρωποι. Το φαγητό δεν ήταν τόσο νόστιμο. Χθες όμως άκουσα τον υπεύθυνο ότι δε θα με κρατησουν άλλο στο ζωολογικό γιατί είμαι σπάνιο είδος και η θέση μου είναι στο δάσος μαζί με τους φίλους μου. Ελπίζω να πάω σύντομα εκεί.

Τα παιδιά ήθελαν κι αυτά να γράψουν ένα γράμμα στο Πάντα και να του δώσουν συμβουλές να προσέχει τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του εποπτικού υλικού σε άλλο ιστολόγιο

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε στην τάξη σας μόνο.